Ники Атанасов

  • Ники Атанасов е журналист, радиоводещ в БНР,
    познат още и като интерпретатор на песните на Владимир Висоцки. Има издадени 5 албума с авторски композиции.
  • Той е създател на популярните от близкото минало предавания "Ники и приятели" и "Неделен клуб "Хоризонт". В момента е един от водещите на предаването "Нощен хоризонт".
  • Албумите са с популярни руски романси /"Мурка" , "Поручик Галицин", "Русская водка", "Да става каквото ще"  и един-с 12 песни на известния композитор Стефан Димитров - "Мъжът на 50".
F

КРАТКА Б И О Г Р А Ф И Я на НИКИ АТАНАСОВ

    Роден е в София, завършил е 19 СПУ "Елин Пелин", а после и специалност "Журналистика" в СУ" Св. Климент Охридски". Започва да свири на китара в осми клас , по-късно сформира кварталната рок - група "Синовете на кръглата луна", която има кратък, но изпълнен с емоции път, жънейки успехи сред момчетата и момичетата от квартал "Кривата река" в столицата. Най-честите изяви на групата са в "Малката градинка", където софийската "четворка" пее и свири до късно вечер.

     По чиста случайност и не без внушението на неговия близък приятел от детинство Иван Узунов, сега-водещ ландшафтен иженер, започва да пее руски песни /предимно блатньiе, одески и белоемигрантски /. Висоцки открива за себе си в началото на 70-те и до ден днешен изпълнява песни на великия бард. През последнитe 10-15 години има десетки концерти в София, Пловдив, Бургас, Варна, Плевен, Велико Търново, Стара Загора, Русе и в други градове на страната. Гастролирал е в Гърция, Кипър и Република Македония.

    Има издадени три албума с популярни руски романси  "Мурка",  "Поручик Галицин" и "Русская водка".Първият му български албум "Мъжът на 50" е  с 12 песни на известния композитор Стефан Димитров.   Най- новият му албум с български песни (2011 г.)  включва песни на Стефан Диомов, Стефан Димитров,  Румен Спасов, Димитър Гетов, Константин Бахаров и др.

    Ники Атанасов е водил популярните предавания "Дарик наздравици" в "Дарик радио" и близо 10 години - "Ники и приятели" и "Неделен клуб "Хоризонтв пограма "Хоризонт" на БНР. Сега е един от водещите на "Нощен хоризонт"

 .

 

БНР за Ники

                   БНР за Ники - Интервю на Елена Цветкова с Ники Атанасов /прослушай го!/
 Ники Атанасов: Нямах шанса да видя Висоцки

Ники Атанасов: Нямах шанса да видя Висоцки

21:15 | 26.01.2013 | от Исак Гозес
 Едно успешно биографично интервю  -> прочети!